Aarhus Universitets logo
English
Der er gratis pladser til Folkeuniversitetets Delphini-aften mandag den 2. december. Det er i Auditorium D211 på Matematisk Institut, og det er fra…
I forskningsprojektet med titlen 'In operando nanoscale spectromicroscopy of two-dimensional heterostructures' skal egenskaberne ved stakkede…
Professor MSO Peter Balling er blevet valgt til AU’s bestyrelse ved valget i denne måned.
Jens Ulrik Andersen har haft sin gang på instituttet i hen ved 60 år. Det er vi mange, der har nydt godt af. Men det er slut nu. Jens Ulrik døde i…
Emir Karamehmetoglu joined the supernova group led by Maximilian Stritzinger in the fall of 2019.
His primary research interest is observational…
Steen Brøndsted Nielsen har opnået en doktorgrad ved Aarhus Universitet. I sin doktorafhandling har han undersøgt hvilken farve molekyler har, når de…
Går du i grundskolens 9. eller 10. klasse og er nysgerrig på fysik og astronomi?
Så kan du komme fire dage i erhvervspraktik.
Liv Hornekær bliver leder af Center for Interstellar Catalysis
Thomas Pohl bliver leder af Center for Complex Quantum Systems
Da fristen for indlevering af forslag sluttede var der indkommet hele 860 forslag
Ben Lemberger joined Klaus Mølmer's group as a postdoc in the fall of 2019.
Professor Jørgen Christensen-Dalsgaard er medforfatter på artikel om B-subdværge i Nature Astronomy Letters 30. september 2019
Rosana Martinez Turtos has joined the Semiconductor team in the group of Peter Balling from September 2019.
U.S. ARMY RDECOM har bevilget $ 300 000 til et forskningsprojekt, hvor fotoner vekselvirker stærkt med hinanden.
I anledning af 68-årsdagen for Aarhusmetorittens fald 2. oktober, er to stykker af meteoritten på et kort besøg i byen - i forbindelse med…
Kandidater fra IFA får jobs mange steder! Bare blandt medlemmerne af IFAs alumne-LinkedIn-gruppe er op mod 100 arbejdspladser repræsenteret
Alumnenetværket på IFA er for dimittender (bachelorer, kandidater og ph.d.'er) fra Aarhus Universitet med uddannelse inden for fysik og/eller…
Villum Experiment bevillinger har til formål at støtte forskere, som prøver at tænke ukonventionelt, og derfor har forskningsideen "Udforskningen af…
Villum Experiment bevillinger har til formål at støtte forskere, som prøver at tænke ukonventionelt, og derfor har forskningsideen " Opbygning af en…
Villum Experiment bevillinger har til formål at støtte forskere, som prøver at tænke ukonventionelt, og derfor har forskningsideen "Simulering af…
Fysikshow er en samling af fysik- og nanostuderende, der arbejder på at udbrede glæden ved naturvidenskab og i særdeleshed ved fysik.
Alberto Imparato og Marc Suñé publicerer artikel i Physical Review Letters 13. august 2019
Navneforslagene kommer ind i en stille strøm, men vi ser gerne et skybrud!
En kendt og dygtig astrofotograf har besøgt Tenerife og har givet os nogle meget flotte fotos fra det danske SONG-teleskop
Filip Johan Arnested er fra 1. juli 2019 ansat ved instituttet i 3½ år som ny elektronikfagteknikerlærling.
Filip er tidligere konservatorieuddannet…
Vil du læse et fag, der inddrager de studerende og bl.a. tager bæredygtighed op? Så læs fysik på Aarhus Universitet
Ved at aldersbestemme kæmpestjerner er ny ph.d-forskning med til at kortlægge yderligere dele af vores galakse.
Laurits er uddannet industritekniker og kommer fra en stilling hos AVK Holdings værktøjsafdeling.
Laurits laver hovedsageligt CNC-bearbejdning af…
Supernovaer blusser op i løbet af få timer, og Type I supernovaer taber i lysstyrke efter et meget velkendt mønster. SN 2019bkc blev opdaget 2. marts…
I Videnskab.dk kalder IFAs Christoffer Karoff og Carsten Sønderskov Jørgensen Christian Horrebow for 'Danmarks Ukendte Astonom'. Kender du ham? Det…
IFA er i fuld gang med forberedelserne til at overtage Nordisk Optisk Teleskop (NOT), som er et teleskop, der står på La Palma på De Kanariske Øer.…
Nylig artikel i Science beretter om kontrolleret dannelse af kæmpemolekyler.
så kan du også foreslå et navn til Danmarks egen exoplanet og dens stjerne.
Phishingmail i omløb: Oplys aldrig din kode
Marssimuleringslaboratoriet i kælderen under IFA tiltrækker marsforskere fra hele kloden og omegn.
Mai Korsbæk er fra 1. juni fastansat som AC-fuldmægtig på IFA.
Blandt årets modtagere af Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.pris er Alexander Holm Kiilerich fra IFA.
Ikke så varmt, så det ændrer institutbudgettet, og ikke så koldt, at det giver en ny skandale, men nu har vi vores egen fusionsreaktor på IFA - en…
Du kan finde Marco dag og nat ved ASTRID2
Historien om Mælkevejen styrkes ved ansættelse af ny lektor.
Årets prestigefyldte præmie for unge forskeres fremragende forskningsindsats indenfor overfladefysik går til IFA-adjunkt.
Blandt 7 deltagende hold i DM konkurrencen løb Martin Hedevang og Kristoffer Kvist af med sejren på en veloplagt hjemmebane.
I Phys. Rev. Lett. beskriver Marcel Mudrich, Mykola Shcherbinin fra IFA sammen med et internationalt forskerhold hvordan den hydrerede elektron i…
Eksperimenter har identificeret en ny slags vekselvirkning, som er overført via et medium bestående af en ultrakold atomar gas. Georg Bruun beskriver…
Professor i nanoteknologi og kvantecomputere Yong P. Chen fra det amerikanske universitet Purdue i Indiana etablerer et større forskningsprogram på…
Torsdag den 28. marts 2019 blev centerlederen for Stellar Astrophysics Centre fejret ved en reception på Institut for Fysik og Astronomi.
De første trin i synsprocessen er ufatteligt hurtige. AU-fysikgruppe har løst en årtiergammel gåde om retinal i ny artikel i Nature Communications 14.…
Det vil ske igen, og postdoc Stergios Misios har fået kr 1,9 mill fra Villum Fonden til at studere, hvad der sker, hvis vi i nær fremtid bliver ramt…
Omkring 580 unge forskere under 35 år fra 88 lande, plus cirka 30 nobelprismodtagere mødes til sommer i Lindau, Tyskland til forelæsninger, Science…
Side 7 af 19