Her kan du blive guidet videre til mere information inden for astronomi, lige fra uddannelsessteder og observatorier til "aktuelt på himlen" og Hubble Rumteleskopet. Vi begynder lokalt:
Her kan du hente den seneste version af planettabellen til brug for det drejelige stjernekort.
Et besøg i Steno Museets planetarium er en spændende og lærerig oplevelse, og Steno Museets udstilling indeholder bl.a. et par store og flotte astronomiske kikkerter fra ca. 1860.
Vil du køre lidt længere, så tag en tur til Planetarium i København. På følgende side kan du læse om Rundetaarn. Desuden er der flere observatorier landet over, som har offentlige forevisninger. Du kan finde adresser i heftet Astronomisk Guide.
Er du nysgerrig efter at vide, hvad der er aktuelt på nattehimlen? Gå f.eks. til Planetariums hjemmeside med nyheder om astronomi og rumfart, eller få gode tips på siden Sky at a Glance (en side under Sky & Telescope, engelsk). Prøv også den spændende Sky View Cafe (interaktivt planetarium på engelsk). De fleste boghandlere - og de nævnte planetariers butikker - sælger det drejelige stjernekort (planisfæren), som viser hvilke stjerner, der er at se året rundt. Her er et link til en planettabel for 2020-22 med forklaring. På følgende link kan du læse lidt om solformørkelser, ligesom du finder en introduktion til stjernehimlen.
Er du interesseret i at installere stjernehimlen på din PC eller Mac, så tag et kig på f.eks. følgende programmer: Starry Night og Stellarium.
Mange gymnasier tilbyder astronomi på mellemniveau (C-niveau). Prøv fx at søge på Google med søgeordene "astronomi gymnasiet". På Aarhus Universitet kan du uddanne dig inden for astronomi til både bachelor-, kandidat- og ph.d-niveau. Kig på siden introduktion til uddannelserne ved Institut for Fysik og Astronomi. Du kan også uddanne dig i astronomi på Københavns Universitet, ligesom der er mange muligheder i udlandet - kontakt studievejledningen på dit nærmeste universitet. Som astronomistuderende er der bl.a. mulighed for at observere ved Nordisk Optisk Teleskop (NOT, billedet til venstre). I september 2006 startede et dansk forskeruddannelsesprogram i astrofysik: Danish Astrophysics Research School. På DARS' hjemmesiden kan du læse beskrivelser af de studerendes forskningsprojekter (engelsk).
Overvejer du at købe et teleskop, eller har du allerede et som du gerne vil have hjælp til, så kan du have stort udbytte af at kontakte en af landets mange astronomiforeninger. Mange af foreningerne arrangerer stjerneforevisninger og holder medlemsmøder, og medlemmerne er alle glade for at dele ud af deres interesse og viden. Kontakt f.eks. Østjyske Amatør Astronomer, Brorfeldes Vennekreds eller Astronomisk Selskab. Astronomisk Selskab er Danmarks ældste og største med 6-700 medlemmer. Den er ikke knyttet til en bestemt geografisk lokalitet, og alle interesserede kan optages som medlemmer.
Danmarks Rumcenter har mange nyheder, opgaver, spørgsmål & svar og meget mere inden for astrofysik og rumteknologi. På hjemmesiden for Dark Cosmology Centre ligger de seneste danske forskningsresultater inden for mørkt stof og mørk energi i universet.
Det Europæiske Sydobservatorium ESO er en fælles europæisk organisation, som driver teleskoper på toppen af bjergene La Silla og Cerro Paranal i Chile. Danmark er ét af 11 medlemslande. Hovedkvarteret ligger nær München i Tyskland.
På det amerikanske National Aeronautics and Space Administrations (NASA) hjemmeside finder man information om alt fra Apollo missionerne til de nyeste observationer fra Hubble Rum Teleskopet (HST). NASAs Multimedia Gallery er imponerende, og i langt de fleste tilfælde kan billeder hentes gratis fra NASAs hjemmesider. (Man kan kvittere med en venlig henvisning til NASA; courtesy of NASA.)
På følgende link finder du hver dag et nyt fantastisk billede med relation til rummet: Astronomy Picture of the Day (NASA). Siden indeholder altid en kort forklaring skrevet af en professionel astronom (engelsk).