Aarhus Universitets segl

Medarbejdere tilknyttet Ole Rømer-Observatoriet

FOREVISNINGER

Holdet bag forevisningerne på observatoriet består fortrinsvis af studerende ved Institut for Fysik og Astronomi, men også andre har mulighed for ansættelse via Science Museerne. I tidens løb har utallige studerende haft stort udbytte af de erfaringer, som det giver at få lov at formidle sit fag for andre - og oven i købet at få løn for arbejdet. Mange har begyndt en flot karriere for eksempel indenfor astronomi som forevisere på byens og universitetets gamle observatorium.

 

Folkeuniversitetets undervisere

Folkeuniversitetet i Aarhus afholder aftenkurser i astronomi ved Ole Rømer Observatoriet. For tiden varetages kurserne af Ole J. Knudsen og Peter Bjørnholt.

Ole J. Knudsen har været planetarieleder på Steno Museet og bestyrer af forevisningerne på Ole Rømer-Observatoriet i en årrække. Han har i mange år undervist i astronomi på aftenskoler, ligesom han er en ivrig foredragsholder. Endvidere har han gennem årene været en af de drivende kræfter bag foredragene på ORO, foruden han var en af initiativtagerne bag Planetariet og Steno Museet. Desuden er han initiativtager til fredningen af Observatoriebygningerne. Ole har en stor viden om astronomi og rumfart, som som han gerne deler med andre. En viden som også kommer til udtryk i de trykte medier, hvor han ofte er citeret i spørgsmål om rumfart og astronomi. Ole er ansat som kommunikationsmedarbejder på Aarhus Universitets Stellar Astrophysics Centre og Institut for Fysik og Astronomi.

Oles hjemmeside: http://person.au.dk/ojk@phys.au.dk

Oles private hjemmeside: www.stjerneklar.dk
Oles mailadresse: ojk @ phys.au.dk

 

Peter Bjørnholt er cand. scient. i astronomi fra Aarhus Universitet (1996) og har siden 1992 været tilknyttet Ole Rømer-Observatoriet, først som foreviser og siden 1996 som underviser via Folkeuniversitet. Peter har arbejdet meget med galakser, deres dannelse, dynamik og struktur, som også er hans specialeområde, men er interesseret og har bred viden i alle astronomiske emner. Hans række af grundkurser i astronomi på ORO omfatter da også næsten alle astronomiske emner, fra stjernedannelse, solsystemer, galakser, sorte huller og kosmologi. Peter er til daglig programmør og systemkoordinator i IT branchen (CCI Europe).

Peters e-mail adresse:
pkb @ ccieurope.com

 

Instrumentering og drift

Flere personer ved Institut for Fysik og Astronomi er knyttet til observatoriet i forbindelse med instrumentering og drift. Instituttet kan også kontaktes på telefon 871 55605/ Brigitte Henderson

Lektor Søren Frandsen Telefon: 871 56352, Kontakt information

Bygningsdrift

Personer ved Teknisk Forvaltning, som er knyttet til Observatoriet:

Driftsinspektør Steven Walter Pedersen Telefon:871 50539