Spørg om fysik og astronomi

Vores publikumsservice "Spørg IFA" og "Ask.astro" er genopstået her under et andet navn!

Hvis du har et spørgsmål om fysik eller astronomi, vil vi gerne her i IFA's brevkasse prøve at finde svaret til dig

Send dit spørgsmål til: ojk@phys.au.dk med emnet 'Spørg IFA'.

Der kommer mange spørgsmål ind til Institut for Fysik og Astronomi (IFA) på Aarhus Universitet, og vi besvarer dem så godt, vi kan. Spørgsmålene kommer fra elever i alle aldre, fra pressen og fra alle mulige andre. I skal ikke holde jer tilbage!

Du får dit svar sendt til din e-mail-adresse. Nogle af svarene vil fremover også kunne læses her på siden. Vi garanterer naturligvis, at du kan være anonym, men vi skal kende dit navn.

Inden du skriver til os så prøv, om du kan finde svaret i listen til venstre med allerede besvarede spørgsmål, eller et af de andre steder, som vi henviser til nedenfor.

Det er god stil at fortælle, hvor du har dine oplysninger fra!

Opgaver til brug i skolen eller gymnasiet

Vi hjælper jer meget gerne, hvis I har gjort jeres forarbejde grundigt, og er kørt fast. Vi vil helst have jeres spørgsmål på e-mail. Kun i helt særlige tilfælde har vore forskere og studerende mulighed for at give interviews.

Vi har en besøgsservice for de gymnasiale uddannelser, hvor der også er mulighed for at udføre forsøg i et af vore laboratorier på Aarhus Universitet. Desuden har vi en hel del andre aktiviteter for skole- og gymnasieelever. Det kan du finde mere om i menuen ovenfor, under Videnudveksling.

Er du journalist?

Aarhus Universitet har række ekspertlister for de enkelte institutter. Eksperterne ved Institut for Fysik og Astronomi kan findes her. Desuden kan du kontakte IFAs kommunikationsmedarbejder Ole J. Knudsen.

Her kan du finde flere spørgsmål og svar:

Vi har allerede svaret på en række spørgsmål - dem kan du finde her til venstre.

Du kan også søge på et emne ved at klikke på forstørrelsesglasset i den blå bjælke øverst og helt ude til højre.

Mange emner kan høre under flere forskellige kategorier, men et svar findes kun under en af kategorierne, så prøv dig lidt frem! Det kan godt være, du også får andre resultater fra vores hjemmeside, men det gør jo ikke noget!

Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet har også en fin spørgetjeneste Spørg om Fysik

Måske kan du også finde svar her:

Eksperimentarium fysik  eller Eksperimentarium astronomi

LektieSOS