Aarhus Universitets segl

Mød en medarbejder

Månedens bidrag er fra Jill Miwa

Jill Miwa
Jill Miwa

• Fortæl om din vej til IFA/AU. Hvor har du været før? 

Jeg kommer oprindeligt fra det indre af British Columbia, Canada. Jeg gennemførte hele min uddannelse i Canada. Efter at have opnået min ph.d. flyttede jeg til Sydney, Australien, for at få min første postdoktorale forskerstilling. Det var et fantastisk livs- og videnskabeligt eventyr!

Mens jeg foretog eksperimenter hos ASTRID, hørte jeg om en åben post doc stilling på IFA. Med lyst til et nyt eventyr og ivrig efter at lære og vokse professionelt, søgte jeg den og fik den. Jeg fik et væld af viden i løbet af mine første år på IFA og blev forelsket i atmosfæren. Denne rejse førte mig til min nuværende rolle som lektor i afdelingen, hvor jeg har været siden.

• Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

Du vil normalt finde mig rundt i bygningen, mens jeg jonglerer med min tid mellem mit laboratorium, mit kontor og fysik- og matematikauditorierne, hvor jeg har forelæsninger om elektrodynamik. Mine dage er aldrig kedelige, og jeg nyder det virkelig. At engagere sig i fysiksamtaler med min gruppe er som en givende tidsinvestering, der altid efterlader mig smilende. Selvom mulighederne for praktisk arbejde i mit laboratorium er blevet sjældnere i disse dage, får jeg stadig et kick ud af de gange, hvor jeg kan smøge ærmerne op og dykke ned i noget godt gammelt fifleri og eksperimentering. De øjeblikke? De er uden tvivl alle højdepunkterne på min dag!

• Fortæl os om din forskning. Hvad er det mest spændende forskningsresultat, du har opnået?

Uden tvivl har den mest spændende forskningspræstation været et syv år langt projekt med at designe og konstruere SGM4 beamline og endestation ved ASTRID2. Denne indsats har særlig betydning for mig, da det var et enormt samarbejde med min kollega, Søren Ulstrup, og tog en dedikeret indsats fra adskillige postdoktorale forskere, studerende og IFA- og ISA-medarbejderne for at føre denne vision ud i livet. Resultatet er et state-of-the-art vinkelopløst fotoemissionsspektroskopiinstrument med mikron rumlig opløsning, og det er det eneste af sin slags i Danmark. Nu begynder det rigtige eventyr, da vi går ind i den spændende fase med at udforske kvantematerialernes egenskaber med SGM4!

• Hvor er dit yndlingssted på IFA?

Det er let: mit laboratorium!