Lars Wacker og Ditte Både Sandkamm modtager posterpris

To studerende fra Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet, delte posterprisen ved Dansk Fysisk Selskabs årsmøde d. 19. - 20. juni 2012

28.06.2012 | Mette Alstrup Lie

Ved Dansk Fysisk Selskabs årsmøde d. 19. - 20. juni 2012 modtog Lars Wacker og Ditte Både Sandkamm begge en posterpris. Prisen måtte deles i to, da dommerne ikke kunne bedømme hvilken poster, der var bedst.

Lars er ph.d.-studerende i Jan Arlts gruppe og havde en poster med, som havde titlen “Progress towards Quantum Degenerate K-Rb Molecules” om produktion af multikomponent gasskyer ved ekstremt lave temperaturer, som bliver brugt til at undersøge ultrakolde molekyler og deres reaktive processer i laboratoriet.

Ditte er specialestuderende i Peter Ballings gruppe og havde en poster om “Femtosecond Laser Ablation Rates of Dielectric Materials: Experiments and Modeling” med, der handler om at lave præcise materialestruktureringer i dielektrika ved hjælp af ultra korte laserpulser, som kan fjerne materialet ved fordampning af det ønskede område.

Ud over æren følger en præmie på 1500 kr. til hver.

Institut for Fysik og Astronomi, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen