Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Imponerende høst af Sapere Aude-bevillinger til Institut for Fysik og Astronomi

Bjørk Hammer modtager en topforskerbevilling, mens Aurelien Roman Dantan og Maximilian Stritzinger modtager forskningslederbevillinger.

Sapere Aude er Det Frie Forskningsråds program for førende forskere og forskningstalenter. Tirsdag den 2. oktober uddelte programmet bevillinger til topforskere og forskningsledere.

Bjørk Hammer modtager en topforskerbevilling, mens Aurelien Roman Dantan og Maximilian Stritzinger modtager forskningslederbevillinger. Hermed gives 1 ud af 7 Sapere Aude Topforsker-bevillinger og 2 ud af 20 Sapere Aude Forskningsleder-bevillinger fra Det Frie Forskningsråd til Institut for Fysik og Astronomi.

Topforsker-programmet henvender sig til excellente forskere der i en ung alder ”har udvist en selvstændig forskningaktivitet i international særklasse”, skriver Sapere Aude, mens forskningslederprogrammet henvender sig til ”de bedste forskere, der har afsluttet et postdocforløb, og som er parate til at udvikle sig til forskningsledere”.

Bjørk Hammer modtager en topforskerbevilling på 12 millioner til et projekt om modellering af katalysatorer-materialer til biokemiske molekyler.

Læs portrættet af Bjørk Hammer

Læs mere om Bjørk Hammer på Det Frie Forskningsråds sider om Sapere Aude.

Aurelien Roman Dantan, Institut for Fysik og Astronomi, modtager en bevilling på 7 millioner til projektet "Quantum optomechanics of movable membranes in optical cavities".

Læs mere om Aurelien Roman Dantan og hans projekt på Det Frie Forskningsråds sider om Sapere Aude.

Maximilian Stritzinger, Institut for Fysik og Astronomi, modtager 6,3 millioner til projektet "Shedding light on dark energy with standard candles: Advancing the cosmological utility and understanding of type la supernovae"

Læs mere om Maximilian Stritzinger og hans projekt på Det Frie Forskningsråds sider om Sapere Aude.