Aarhus Universitets segl

Studenterkollokvium - Sissel Nørgaard Stilling: Minedrift i rummet

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Tirsdag 14. april 2020,  kl. 14:15 - 15:00

Sted

Zoom

Månen

Supervisor: Christoffer Karoff

 

I mange år har mennesker været fascineret af at udforske universet. Det har udviklet sig til en større fascination efter at udforske i længere afstande fra jorden samt opholde sig i universet i længere perioder.
For at have mulighed for at befinde sig i universet i længere tid, rejse til større afstande eller kolonisere himmelske legemer som Månen eller Mars er det vigtigt, at have det nødvendige brændstof samt blandt andet vand og oxygen, som er nødvendigt for at opretholde liv, som vi kender det. Dette har igangsat forskning af minedrift i rummet. Hvis man kan finde vand på legemer i universet og udvinde dette kan det åbne for muligheden for at lave brændstof i rummet, og dermed gøre den videre rejse nemmere. Det kan også hjælpe med kolonisering af de himmelske legemer, hvis der kan findes vand, som efterfølgende kan omdannes til oxygen.

I dette kollokvium vil jeg fortælle, hvorfor minedrift i rummet er vigtigt, og hvordan det kan lade sig gøre. Jeg vil også gennemgå nogle af de nuværende missioner, hvor minedrift i rummet indgår.