Aarhus Universitets segl

Mikkel Lund og Andrew Cassidy har hver fået tildelt et Villum Experiment Grant

Mikkel Lund
Mikkel Lund
Andrew Cassidy
Andrew Cassidy

Mikkel Lund er blevet tildelt 2 millioner DKK til at støtte sit projekt med titlen "Starlight Through the Lens: A New View on Stellar Oscillations". Mikkels projekt starter i marts 2025. Han vil bruge bevillingen til at teste, om stjerneoscillationer med en højere vinkelgrad end normalt opnåelig fra integreret stjernelys kan opnås under mikrolinsebegivenheder observeret med NASA’s kommende Nancy Grace Roman Space Telescope."

Andrew Cassidy er blevet tildelt DKK 1,96 millioner for at støtte sit projekt med titlen "Molecular Motions in Frozen Water". Andrews projekt starter i januar 2025. Han vil bruge bevillingen til at teste, om overfladespændinger på film af kondenseret vand kan bruges til at måle diffusion ved kryo-temperaturer.

Villum Experiment-bevillingen har til formål at støtte særlige forskningsprojekter, der udfordrer normen og har potentiale til fundamentalt at ændre den måde, vi griber vigtige emner an på.

Thomas Bjørnholm, forskningsdirektør i Villum Fonden, forklarer ideen bag Villum Experiment Programme, som giver dristige forskningsidéer en chance: "Villum Experiment repræsenterer det uventede og det uafprøvede. Her støtter vi forskere, der tør tage chancer, og vi ved, at nogle af disse projekter kan føre til banebrydende opdagelser. Vores mål er at give plads til ideer, der kan ændre verden – også selvom de umiddelbart kan virke helt vilde."

Om Villum Experiment

  • Fokus på nyskabende og utraditionelle forskningsidéer
  • Anonym bedømmelse sikrer fokus på idéens potentiale frem for forskerens meritter
  • Højt risikomoment og potentiale for gennembrud
  • Støtter forskningsprojekter i deres tidlige fase
  • Omfatter årligt ca. 50 bevillinger

Lær mere.