Aarhus Universitets segl

Fredagsforedrag - Henning Pontoppidan Föh: Fra fysisk til Pharma – en vej går via det ydre rum

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Fredag 13. maj 2016,  kl. 15:15 - 16:00

Sted

Aud. D1

Fredagsforedrag

Fra fysisk til Pharma – en vej går via det ydre rum

Ved Henning Pontoppidan Föh (Novo Nordisk)

Tid: Fredag d. 13. maj 2016, kl. 15.15-16.00 (kage, te og kaffe fra kl. 15.05)
Sted: Auditorium D1

Abstract:
Hvordan havner en fysiker, endda med et så nørdet speciale som satellit-geodæsi, hos Novo Nordisk i et område domineret af kvindelige pharmaceuter og biokemikere, og med nærmest ingen formler og laboratorieeksperimenter? Hvad kan en fysiker bruges til i det private erhvervsliv og mere konkret i pharmaindustrien? Det vil jeg forsøge at svare på sammen med lidt fakta om Novo Nordisk og det om at arbejde i deres Research & Development område.

Om Henning Pontoppidan Föh:
37 år og arbejder som International Lead Programmer i Biostatistik afdelingen hos Novo Nordisk’s Reseach & Development område. Har en baggrund som geofysiker fra Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet og en HD 1.del fra Handelshøjskolen i København. Har siden studierne på Niels Bohr Instituttet arbejdet som forskningsassistent ved Danmarks Rumcenter og senere som konsulent for softwarevirksomheden SAS Institute.

Hvad er fredagsforedrag?
Fredagsforedragene planlægges af studerende og er åbne for alle. Foredragenes mål er først og fremmest at give studerende indblik i forskningen, der foregår på instituttet, men også at inspirere til valg af bachelor- og specialeprojekter.
Niveauet ligger, så man kan følge med, når man har gennemført de to første år på fysik- eller nanostudiet. Studerende på 1. og 2. år er stadig meget velkomne.

Se også: phys.au.dk/foredrag/fredagsforedrag/