Aarhus University Seal

Student Colloquium: "Nej!, jeg er ikke astrolog", Silke Sofia Dainese

Solens bane og planetbanerne har stor betydning for astrologien. Ekliptika, solens bane set fra jorden ses ved den røde linje. Stjernetegnene er inddelt i intervaller af 30 grader. Det første stjernetegn (vædderen) er fastlagt ud fra forårspunktet, hvilket ses ved den gule pil. Forårspunktet er det sted, hvor himlens ækvator (den lyseblå linje) skærer ekliptika

Info about event

Time

Wednesday 27 April 2022,  at 12:15 - 14:00

Location

Fys. Aud.

Vejleder: Ole J. Knudsen

Mange kender det, at få spørgsmål som disse når de fortæller de er astronomer eller astronomi studerende: ”Kan du gætte mit stjernetegn?”, ”Jeg er løve, kan du fortælle mig hvordan min uge kommet til at gå” eller ”Jeg er jomfru i ascendanten, ved du hvem der bliver mit livs kærlighed?” Mit svar er altid ”Nej, jeg er ikke astrolog”.

Astronomi er videnskaben som omfatter observation og forklaring af hændelser udenfor Jorden og dens atmosfære. Til forskel, er astrologi fællesbetegnelsen for praksisser, religiøse eller spående, som hævder at skelne information om menneskelige forhold og jordiske begivenheder ved at studere himmellegemernes bevægelser og relative positioner.

I dette kollokvium vil jeg gennemgå de basale astrologiske principper og gennem en naturvidenskabelig linse stille nysgerrige spørgsmål til dem. Jeg vil med nedslag i historien, gennemgå den vestlige astrologis tilblivelse, med fokus på det natale horoskop (fødselshoroskopet) og dets opbygning. Slutligt vil jeg gennemgå nogle af de mest signifikante, statistiske astrologiske undersøgelser.