Aarhus University Seal

VIP-TAP-FU, 10.05.2012

REFERAT AF MØDER i IFAs FORRETNINGSUDVALG den 10. maj 2012

Til stede fra TAP-FU: Lars H. Andersen, Jacques Chevallier, Anders Damgaard, Poul Erik Eriksen, Ruth Laursen og Uffe Simonsen.
Fraværende: Søren Pape Møller.
Referent: Ruth Laursen.

Til stede fra VIP-FU: Hanne Andersen, Lars H. Andersen, Philip Hoffmann, Klaus Mølmer og Ulrik Uggerhøj.
Referent: Ruth Laursen.

 



1.    Meddelelser

 

  • Institutlederen har haft møde med renrums brugergruppen, og har efterfølgende arbejdet på et forslag til samarbejdsaftale for ST institutter og iNANO. Når forslaget er drøftet forelægges det dekanen til godkendelse.
  • Processen med at skabe Aarhus University Library (AUL) er gået i gang, og markeres ved et kick-off møde den 13. juni for alle biblioteksmedarbejdere på AU og Statsbiblioteket. Ledelsen af AUL er på plads.
  • Institutlederen refererede kort om den kommende nye økonomimodel.
  • PR-udvalget er ved at lægge sidste hånd på en IFA-brochure, der sætter spot på instituttets aktiviteter.
  • I den forgangne uge har der været problemer med netadgang på 5. sal, hvilket har ført til nedbrud af maskiner, og Lars har fremadrettet bedt om bedre information fra de ansvarlige, når der arbejdes med installationer, der kan medføre sådanne ulemper.
  • Lindhard-stipendiater: i denne omgang vurderes 5 ansøgere at være meget velegnede til optagelse på Fysik.
  • På initiativ fra Nikolaj Zinner har Lars og Ulrik deltaget i et møde for postdocs – et virkelig godt og konstruktivt møde. Instituttet vil efterfølgende etablere en mentorordning for vore postdocs.
  • Der vil blive indkaldt til møde i Forskningsudvalget sidst i denne måned.



2.    Fysisk APV

  • Den Fysiske APV blev gennemført i marts 2012, og resultaterne foreligger nu. LAMU får tilsendt rapporter uden kommentarer for de institutter, centre mv., som hører til det enkelte LAMU samt links til de enkelte arbejdsmiljøgruppe-rapporter. Herefter forestår handlingsarbejdet: LAMU gennemgår alle de rapporterede problemer og udarbejder handlingsplaner for det pågældende LAMU. Arbejdsmiljøgrupperne gennemgår alle de rapporterede problemer og udarbejder handlingsplaner for det pågældende.



3.    Orientering fra grupperne

  • Administrationsgruppen: Vor nye medarbejder Ann-Berit Stærkær er startet som undervisnings- og administrativ sekretær, og der vil efterfølgende ske en revurdering og omstrukturering af opgaverne for vores administration. Det betyder også, at nogle af vores VIP´er, må skifte sekretær, da især 2 af vore sekretærer er særlig hårdt belastede.

 

  • Elektronikgruppen: Det går fremad med ASTRID2, og der arbejdes med Safira, STM udstyr og Shersons lab. Elektronikafdelingen skal på studietur til Amsterdam den 7. – 10. juni, og skal bl.a. besøge High Voltage Engineering Europa og ligger i Amersfoort, som er den virksomhed, som konstruerer den ny accelerator til AMS laboratoriet.

 

  • Værkstedet: Instituttet beholder den tilbagekomne værkstedsbil, da vi kan få alt for lidt for den ved at sælge.

 

  • Konstruktions- og driftsgruppen: I konstruktionsgruppen arbejdes med ASTRID2 beamlines samt Amo beamlines til ISA og HBP/LHA. I driftsgruppen er der travlt med renrum, STM lab og ASTRID2. Der er så stor travlhed at Lars godkendte ansættelse af en ekstra mand for resten af året til driftsgruppen.

 

  • Kemi/tyndfilm: Jacques refererede at arbejdet går som det skal i kemi og tyndfilm lab., men der er meget travlt. I renrummet er der 4 mdrs. forsinkelse på installation af leveret apparatur, men Bent Lorenzen har nu lovet at overtage opgaven.

 

  • ISA: Søren var fraværende.



4.    Lokaler

  • Biblioteksindretningen på 4. sal påbegyndes den 15. maj, og på 4. sal i 1520 flytter en del af SACs medarbejdere ind på de nye kontorer, ligesom emerituskontoret og Jeff Hangsts kontor genetableres på denne gang, som nu igen er IFAs.
  • Renovering af 1523 er i udbud og arbejdet forventes gennemført i sommeren.



5.    Eventuelt.
Uffe påpegede at der var leveret nogle udendørs bronze bænke, som er til laboratoriekomplekset, og de står nu og fylder i kælderen, hvor en større oprydning er i gang. Bent Lorenzen har efterfølgende meddelt, at de bliver flyttet.


Møderne sluttede 12.15


Lars Andersen og Ruth Laursen