Aarhus University Seal

Student Colloquium, Magnus Dencker Pedersen

Info about event

Time

Thursday 2 December 2021,  at 13:15 - 14:00

Location

Fys. Aud.

Supervisor: Aurelien Romain Dantan

Title: Synthesizere og signalbehandling

Musikken er en vigtig del af det almene menneskes underholdning og denne har udviklet sig gevaldigt med en frembrusende teknologi. Dette sås især i 1980’erne med lyden af synthesizere.

Dermed vil jeg i dette kollokvium belyse opbygningen og funktionaliteten af en synthesizer med henblik på fysikken bag. Til dette lægger både de akustiske baggrunde for lydene, samt den syntetiske produktion af tilhørende bølgeforme. I kollokviet bliver der lagt specifik fokus på den additive syntese og hvordan frekvensgeneratorer simulerer reelt forekommende fænomener. Herunder simuleringer af reelle instrumenter, såsom klarinetter og violiner. Ved først at forklarer den akustiske baggrund kan matematiske approksimationer greje kendte lyde over i noget elektronisk. Fourier analysen er her en god ven og ved hjælp af denne, samt elektriske kredsløb, kan de akustiske fænomener blive syntetiseret.

Med udgangspunkt i de basale funktioner af synthesizeren kan der videre behandles signaler og mere avancerede systemer kan laves.