Aarhus University Seal

IFA invites school students for Science Day

October 4th IFA invites 100 Danish children and youths for a visit for the national Science Day.

[Translate to English:] Science Day graphic

Introductory text in Danish only:

Til oktober, på Science Day, glæder vi is til at byde de unge indenfor og give dem en dags indblik i hvordan det er at studere og arbejde indefor fysik og astronomi.

Vi viser dem den spændende verden af naturvidenskab, teknologi og IT, der venter dem i danske virksomheder og organisationer. De ser, at teknologi og naturvidenskab betyder noget for mennesker. På IFA kan man sigte mod stjernerne, universet og galakserne, eller dykke ned i fysikkens forunderlige verden, der hvor atomer, molekyler og partikler hersker. De unge får en smagsprøve på, hvad IFA byder på i forhold til uddannelse og fremtidige karrierespor, og vil på dagen møde nogle af vores seje kollegaer, som vil fortælle om deres vej mod en astronomi/fysik-uddannelse og hvilke områder de lige præcis har valgt at specialisere sig i. På dagen vil der også være besøg i kælderen og der vil blive udført eksperimentforsøg i vores laboratorier.

Vi har bedt tre rollemodeller kigge forbi og dele deres personlige historie om uddannelse og karrierevalg, og så får de praktisk erfaring med at arbejde med naturvidenskab og teknologi.

 
Det er Naturvidenskabernes Hus, der står bag den nationale Science Day. Læs mere her og find tilmelding: https://nvhus.nemtilmeld.dk/1266/

Dagens program