Assistance fra Finland
Sodankylä Geofysiske Observatorium er vært for en af de EISCAT radar-modtagere som drives af den internationale organisation EISCAT Scientific Association. Sodankylä Geofysiske Observatorium er en afdeling af universitetet i Oulu og ligger midt i den finske del af Lapland, 120 km nord for polarcirklen. Observatoriet udfører kontinuerlige målinger af Jordens magnetfelt, kosmisk radiostøj, seismisk aktivitet og kosmisk stråling. Observatoriet driver to ionosfæriske radarantenner og spiller en aktiv rolle i den videnskabelige og tekniske forskning relateret til det såkaldte EISCAT-projekt og har opstillet en af EISCAT-modtagerantennerne. Observatoriet blev etableret for mere end 100 år siden, og har på nuværende tidspunkt målestationer over hele jorden fra Svalbard i nord til Antarktis i syd. To videnscentre for forskning under Finlands Akademi har personale ansat ved observatoriet. Disse centre arbejder på matematiske løsninger til optimerede radarkoder og målemetoder, der anvendes i radarer på verdensplan. Centrene arbejder også med klimaforskning i forhold til studier af variationen af solaktivitet og koblinger til Jordens magnetfelt og atmosfæriske variationer, herunder eventuelle forbindelser til klimaforandringerne. Et af de aktuelle forskningsområder er, hvordan pulserende nordlys kan påvirke variabilitet i ozonmængden i mesosfæren og den øvre stratosfære. Sodankylä Geofysiske Observatorium er ikke designet til modtagelse af radiosignaler fra potentielle civilisationer i Mælkevejen, og heller ikke designet til at sende signaler som det, der vil blive sendt til exoplanetsystemet omkring HR8832. Sodankylä Geofysiske Observatorium er imidlertid i stand til at transmittere radiosignaler ud i rummet, og har tilbudt os at gøre det, som en del af observatoriets formidlingsprogram.
Radiosignalet sendes med en frekvens, som vil kunne række rigtig langt ud i rummet. Signalet bliver sendt mange gange, så vi er sikre på, at en eventuel modtager har fået det hele med.
På Sodankylä Geophysical Observatory har vi fået hjælp af Direktør Esa Turunen, forsker Yihenew Beyene, som har kodet transmissionerne og radioingeniør Toivo Iinatti.