Du er her: AU Om AU  Institut for Fysik og Astronomi Videnudveksling Fysikshow Aarhus

Fysikshow Aarhus

Fysikshow Aarhus

Nyheder

7. maj 2016

Hvis du er lige så pjattet med Scienceshows, som vi er, så kan du godt begynde at glæde dig(og sætte kryds i kalenderen), for lørdag d. 7. Maj afholdes DM i Scienceshow her i Aarhus.

Information om de deltagende shows samt nærmere information om hvor og hvornår på dagen vil alt sammen blive slået op her på hjemmesiden samt på vores facebookside. Vi glæder os.  

18. maj 2015

For lidt over en måned siden fandt dette års DM i Scienceshow sted. Tiltrods for et både underholdende og lærerigt show af JK og Kenneth, kunne vi desværre ikke løbe med sejren endnu et år. Det blev i stedet Kemishow Aarhus, der vandt årets konkurrence og således kunne tage pokalen med hjem fra Aalborg. 

26. april 2014

Fysikshow Aarhus har for andet år i træk vundet DM i Scienceshow. I år dystede 7 scienceshows om æren på DTU.

22. april 2014

Det koster nu 3.000 kr. + moms at få besøg af fysikshow en hel dag - uanset hvor mange shows, I gerne vil have, og hvor i landet jeres skole ligger.

22. april 2013

Fysikshow Aarhus vandt d. 20. april Danmarksmesterskabet i Scienceshow! Se trailer fra showet under menupunktet 'Landsmøde 2013'.

Pyroboardet er blevet musikvideostjerne

Siden pyroboardet gjorde sin entré på Youtube er der opstået stor interesse for bordets evne til at visualisere de trykfluktuationer der skabes af musikken. Dette er der kommet to konkrete projekter ud af i form af to musikvideoer.

Vil du se endnu mere om hvad vi går laver, så følg os på facebook: www.facebook.com/fysikshowaarhus

Pyro Board får international opmærksomhed

Fysikshow har for nylig været i både dansk og tysk tv efter at Veritasium (en kendt videnskabskanal på YouTube) bragte en video om et af vores fedeste eksperimenter, nemlig the Pyro Board. 

Pyro Board er Fysikshows egen videreudvikling af Rubens flammerør, opfundet af den tyske fysiker Heinrich Rubens i 1905, der bruger ild til at visualisere lydbølger. 

Videoen har efter et år fået over 6 mio. visninger på YouTube! 

Fysikshow har desuden vores egen YouTube-side, hvor du kan se flere af de seje forsøg. 

Kontakt Fysikshow

Att: Fysikshow
Institut for Fysik og Astronomi
Aarhus Universitet
Ny Munkegade, Bygn. 1520
8000 Århus C.

E-mail: fysikshow.phys@maillist.au.dk