Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Øvelser

Institut for Fysik og Astronomi (IFA) tilbyder fysikøvelser, hvor I foretager målinger og tilhørende analyser af data. Disse øvelser kræver lidt tankevirksomhed hos eleverne, og det er en fordel, hvis læreren forbereder eleverne på emnet før ankomst til IFA.

Nedenfor kan du læse mere om de øvelser, vi tilbyder til henholdsvis 1., 2. og 3.g, foruden øvelser inden for astronomi og tværfaglige øvelser.

Fysik

egnet for 2. og 3.g

Det er vigtigt, at eleverne husker følgende som lektie inden besøget:

  1. Computer til ALLE
  2. Alle elever skal installere Quantum Moves ved hjælp af dette link
  3. Alle elever skal oprette en bruger hos ScienceAtHome
  4. I kan ligeledes se filmen "Den forunderlige kvanteverden" enten før eller efter besøget for mere inspiration. Filmen kan ses på klassen eller som lektie. Filmen varer 45 minutter og er produceret af DR.

Sikkerhed på IFA
Vi betragter det som meget vigtigt, at alle, der færdes på IFA, overholder vores sikkerhedsregler. Du kan lære om disse ved at læse folderen - Information til studenter og andre nyankomne (pdf 91 kB). Vi opfordrer alle, som benytter flydende kvælstof i forbindelse med undervisningen, til at udvise særlig stor påpasselighed. Flydende kvælstof må ikke komme i berøring med mennesker. At drikke flydende kvælstof er livsfarligt!