Studenterkollokvium - Anette Svenningsen: Stephen Hawking – Manden, Fysikken og Fænomenet

12.05.2015 | Mette Alstrup Lie

Dato tor 21 maj
Sted Fys. Aud.

Stephen Hawking – Manden, Fysikken og Fænomenet

Anette Svenningsen

Vejleder: Kristian Hvidtfelt Nielsen

Torsdag den 21. maj kl. 14.15
Fysisk Auditorium

Stjernestatus og verdensberømmelse er sjældent noget, man forbinder med teoretisk fysik, men med sin første populærvidenskabelige udgivelse A Brief History of Time: From the Big Bang to Black Holes (Hawkings Univers: Fra Big Bang til Sorte Huller) i 1988 blev den allerede anerkendte fysiker for alvor kendt uden for videnskabelige kredse. Den spinkle skikkelse med computerstemmen har medvirket i mange populære tv-serier, såsom The Simpsons og The Big Bang Theory, og biografer verden over viser i øjeblikket en oscarvindende film om hans liv og hans kamp mod sygdommen ALS.
Hvem er han? Hvad har han bidraget med til fysikken? Og hvorfor er han blevet så populær?

Institut for Fysik og Astronomi, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere