Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Lars Bojer Madsen modtager særlig anerkendelse ved WCC Award 2012

Lektor Lars Bojer Madsen modtager anerkendelsen for sin forskning i atomers og elektroners bevægelsesmønstre.

23.04.2012 | Mette Alstrup Lie

World Cultural Councils særlige anerkendelse gives til talentfulde forskere, som tidligt i deres karriere har opnået international bevågenhed for deres forskning. Ud over æren modtager Lars Bojer Madsen et rejselegat på 25.000 kroner fra Aarhus Universitet og direktør M.C. Holsts Legat.

­

Lars Bojer Madsen er lektor i molekylfysik og atomfysik ved Aarhus Universitet og har siden 2004 studeret atomers og elektroners bevægelser i kvantemekaniske systemer ved hjælp af laserpulser. Han er netop nu i gang med et projekt, der skal udvikle nye teoretiske metoder til at afbilde elektroners bevægelser i komplekse molekylære systemer.

- Vi kan afbilde elektronernes bevægelsesmønstre ved at tage gentagne billeder af elektronerne med en laserpulser af ultrakort varighed. På den måde kan vi sammenstykke elektronernes bevægelsesmønstre, lidt på samme måde, som man producerer film ved at sammensætte en sammenhængende række fotografier, forklarer Lars Bojer Madsen.

Der er tale om grundforskning, som kan give os et nyt indblik i atomernes og molekylernes verden.

For Lars Bojer Madsen er WCC-anerkendelsen særlig interessant, fordi den muligvis gør det nemmere at søge forskningsmidler fremover.

- Det er en ære at få en pris for mit faglige arbejde. Især fordi, der her på Aarhus Universitet er mange dygtige forskere. Det betyder også noget på CV’et at få sådan en anerkendelse, og det kan da have betydning, når jeg fremover skal søge midler til min forskning, siger Lars Bojer Madsen.

Læs mere

Institut for Fysik og Astronomi, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen