Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

For fysiklæreren

Institut for Fysik og Astronomi betragter det som meget vigtigt, at der er en god kontakt med de gymnasielærere, der underviser i vores fag. Dertil har vi de sidste mange år arrangeret faglige dage for fysik gymnasielærere, som er en stor succes. Desuden udsendes jævnligt et nyhedsbrev til samme gruppe.  

siden for Fysik- og Astronomidag finder du informationer og tilmelding til Fysik- og Astronomidag, samt materiale fra de forgangne år. 

Er du interesseret i at samarbejde med Institut for Fysik og Astronomi i et studieretningsprojekt, kan du finde information og forslag til mulige projekter her.

Institut for Fysik og Astronomi tilbyder også et kombineret forsknings- og undervisningsprojekt, som omhandler kosmisk stråling. Information om dette findes her.


I 2020 afholdes Fysik- og Astronomilærerdagen fredag den 17. januar.  

Vi er i gang med at samle en perlerække af spændende og nyttige oplæg til jer, som brænder lige så meget for fagene, som vi gør, eller som bare vil være velorienterede.

Vi lægger programmet op her på siden, så snart vi har det hele klar.

Vi kan allerede nu afsløre, at vi blandt andet har oplæg om årets Nobelpriser i Fysik og Astronomi, om lunken fusion i kælderen, om tyngdekraftsbølger og om 3D VR briller til brug i undervisning og efteruddannelse i astronomi. Focusområdet medicinsk fysik bliver berørt, og vi fortæller om rekrutteringsinitiativer, hvor vi har brug for jeres hjælp, vi arbejder på at finde et godt sted til en ekskursion, og så bliver der god mad - og det er altsammen gratis!

Vi har igennem de seneste år set et faldende antal deltagere til Fysik- og Astronomidagene. Det synes vi er synd både for os og for jer, så ideer er meget velkomne - og fyld bilen med kolleger, når du nu alligevel skal afsted. Der er ikke noget så godt som en bilsnak om alt det, man aldrig får tid til til daglig!