Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Besøgsservice ved Institut for Fysik og Astronomi

Velkommen!

Institut for Fysik og Astronomi (IFA) varetager en bred vifte af tilbud inden for formidling, bl.a. en meget populær besøgsservice for de gymnasiale uddannelser, herunder STX og HTX, og de ældste klasser i folkeskolen, foruden tilbud om faglige dage for fysiklæreren.

Hele klasser eller mindre grupper kan besøge instituttet. Foruden en introduktion til fysikstudiet, kan et besøg indeholde i én eller flere af følgende aktiviteter - alt afhængigt af den tid, I har til rådighed:

  • En rundvisning på instituttet.
  • Der er mulighed for at høre foredrag om mange forskellige populære emner inden for fysik og astronomi. Disse foredrag holdes af IFAs medarbejdere. Se listen over Foredrag i menuen til venstre.
  • Eleverne kan udføre eksperimentelle øvelser ved instituttet. Der udbydes pt. 9 forskellige øvelser af 3-4 timers varighed. Se listen over eksperimentelle Øvelser i menuen til venstre.
  • Der er ligeledes mulighed for at arbejde med astronomi. Det foregår på Ole Rømer Observatoriet. Se listen over eksperimentelle Øvelser i menuen til venstre.
  • Tilmelding foregår ved indsendelse af webformular, som findes under Tilmelding til besøg i menuen til venstre.

 

 

  • Et Fysikshow består af 1-2 timers underholdende gennemgang af en række fysiske fænomener med tilhørende demonstrationsforsøg. Dette show kan også bestilles til afholdelse på den enkelte gymnasiale uddannelsesinstitution (se nærmere herom på Fysikshows hjemmeside).
  • Ved studieretningsprojekter med fysikindhold kan den enkelte elev få vejledning til projektet og/eller udføre eksperimenter på IFA. Vi har forslag til 6 forskellige faglige emner, men der er også mulighed for at aftale andre emner med vejlederne. Se listen over studieretningsprojekter i menuen til venstre. Tilmelding til SRP-vejledning foregår direkte til vejlederen, hvis kontaktoplysninger findes under det enkelte emne.
  • Der afholdes Fysiklærerdag og Astronomidag hvert år. Se linket For Fysiklæreren.

 

Ved Science and Technology er der ligeledes en lang række tilbud inden for de øvrige naturvidenskabelige fag:

 

Kantine

I kan spise jeres medbragte madpakker eller købe frokost i Fysisk Kantine på 7. sal her på instituttet eller i Matematisk Kantine på Matematisk Institut, der ligger lige i nærheden. I kantinerne kan der betales med kontanter og Dankort, VISA/VISA Elektron, MasterCard/Maestro, JCB og Unionpay.