Spørg om fysik og astronomi

Vores publikumsservice "Spørg IFA" er genopstået under et andet navn!

Hvis du har et spørgsmål om fysik eller astronomi, vil vi gerne prøve at finde svaret til dig her i IFA's brevkasse

Send dit spørgsmål til: ojk<att>phys.au.dk med emnet 'Spørg IFA'.

Du får dit svar sendt til din e-mail-adresse. Nogle af svarene vil fremover også kunne læses her på siden. Vi garanterer naturligvis, at du kan være anonym, men vi skal kende dit navn.

Inden du skriver til os så prøv, om du kan finde svaret i listen til venstre med allerede besvarede spørgsmål eller et af de andre steder, som vi henviser til nedenfor.

Det er god stil at fortælle, hvor du har dine oplysninger fra!

Opgaver til brug i skolen eller gymnasiet

Vi hjælper jer meget gerne, hvis I har gjort jeres forarbejde grundigt, og er kørt fast. Vi vil helst have jeres spørgsmål på e-mail. Kun i særlige tilfælde har vore forskere og studerende mulighed for at give interviews.

Vi har en besøgsservice for de gymnasiale uddannelser, hvor der også er mulighed for at udføre forsøg i et af vore laboratorier på Aarhus Universitet.

Er du journalist?

Aarhus Universitet har en søgetjeneste, som hedder 'Find en forsker'. Den er ved at blive ændret til en række ekspertlister for de enkelte institutter. Når vi er klar med ekspertlisterne kommer der links på denne side. Indtil da kan du kontakte IFAs kommunikationsmedarbejder Ole J. Knudsen.

Her kan du finde flere spørgsmål og svar

I bloggen Ask Astro har vi svaret på en række spørgsmål - især om astronomi, og her kan du også skrive dit spørgsmål til os

Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet har en fin spørgetjeneste Spørg om Fysik

Måske kan du også finde svar her:

Eksperimentarium fysik  eller Eksperimentarium astronomi

LektieSOS